Waterscouting Paul Kruger
De  Waterscouts uit Middelburg

Wilde Vaart 

De gezellig groep jongens van 16 t/m 18 jaar. Jezelf ontdekken bij de Wilde Vaart!

Afwisseling

Het grote verschil met de Zeeverkenners is dat de jongens van de Wiva meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit houdt in dat zij qua programma meer vrijheid hebben om te doen en organiseren waar ze zin in hebben. Ze bedenken vaak zelf wat ze willen doen, in overleg met hun begeleider(s). Ook kunnen er personen worden aangewezen die een middagprogramma voorbereiden.

Programma

Het varen en het onderhouden van de boten staat vaak voorop. Daarnaast kan de Wilde Vaart een groot deel van hun activiteiten zelf bedenken. Denk bijvoorbeeld aan vrij zeilen, een dagje naar Veere, een avondje gourmetten, zelf je kampactiviteiten verzinnen en nog veel meer! De Wilde Vaart kan ook gevraagd worden bij het helpen organiseren van activiteiten voor de groep, zoals een vossenjacht of een kamp bij de Dolfijnen.

De Wiva is niet in bakken verdeeld, zoals bij de Zeeverkenners. Er wordt ook geen onderscheid gemaakt tussen bootsen en kwartieren, er is dus meer gelijkheid. Vaak is de groep een stuk kleiner en wordt er met 1 of 2 boten gevaren die naar eigen keuze worden ingedeeld.

Begeleiding

De Wilde Vaart kent geen leiding, maar begeleiding. Afhankelijk van de grootte van de groep zijn dit 1 of 2 personen. Deze stuurt de Wiva aan in het bedenken van hun programma en geeft tips en ideeën voor de uitvoering van activiteiten. De grootte van de rol van de begeleider is sterk afhankelijk van de leeftijdindeling en ervaring van de groep.

Volwassen worden

Je houden aan je afspraken is belangrijk. Je kan heerlijk je eigen ding doen maar wel in overleg met de andere jongens en begeleiding, want samen is de Wilde Vaart verantwoordelijk voor hun boot, wivahok en programma. Ook vragen de leiding van de dolfijnen en zeeverkenners af en toe om de hulp van de Wilde Vaart.

Komen kijken? 
Instagram