Waterscouting Paul Kruger
De  Waterscouts uit Middelburg

Veiligheid

Spelen in een veilige omgeving is belangrijk bij scouting. Hierbij zijn een veilige speelomgeving, een veilig spel en een veilige sociale omgeving van groot belang.

Binnen Scouting volgt de leiding daarom trainingen om op een verantwoorde wijze leiding te kunnen geven aan de jeugdleden. Scouting Nederland heeft een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) verplicht gesteld voor alle vrijwilligers en besteedt aandacht aan sociale veiligheid. Bij een Watergroep staat veiligheid extra centraal aangezien wij veel op het water zitten. Zo is bijvoorbeeld een zwemvest bij de Zeeverkenners en Wilde Vaart altijd verplicht en dient dit iedere opkomst in het Vaarseizoen meegenomen te worden. Ten slotte zijn er speciale richtlijnen waaraan Scoutingaccommodaties moeten voldoen, zodat de gebouwen veilig zijn en blijven.